Will's Ranch
Will's RanchWill's RanchWill's RanchWill's Ranch
Will's Ranch

Paardrijles

Lesgeven beginners en gevorderden

 

Op basis van Freestyle western rijden worden er lessen gegeven. De lessen zijn er van beginner tot aan wedstrijdklaar maken. Op de ranch is een kudde goed getrainde paarden en pony's aanwezig, waarop u uw les kunt volgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een les te volgen op uw eigen paard. 

 

In een kennismakingsles wordt bekeken wat de wensen zijn en het niveau waarin men zich begeeft.  Rust en ontspanning van beiden moet de belangrijkste factor zijn in het rijden. Vanuit deze goede basis kan alles geleerd worden,of dit nu in de Pleasure, Reining, Cutting of discipline is, dat maakt niet uit.

 

Kinderlessen bij Will's ranch

 

Tijdens een kennismakingsles wordt bekeken op welk niveau zich de amazone of ruiter zich bevindt.  Ook voor de allereerste les is iedereen van harte welkom. Let wel op: wij zijn geen manege, de groepjes zijn bij ons nooit groter dan 2 à 3 personen.  Bij ons staat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. De les bestaat uit leren rijden op een echt cowboyzadel, oefeningen doen op basis van Trial, Tonnenrace onder de knie krijgen, daar wij hiervoor een speciaal Trial parcours hebben aangelegd.  Na de les ga je altijd nog de cooling-down doen, uiteraard onder begeleiding in het bos waar onze ranch zich bevindt.  Regelmatig worden er middagen speciaal voor de kinderen georganiseerd, waaronder buitenritten,  Halloween middag/avond,  pepernoten race etc.

 

Corrigeren/zadelmak maken

 

Op basis van pensionstalling gaan wij graag met uw paard aan het werk. We beginnen met het zadel ter eerste kennismaking voor uw paard. Ook het corrigeren van verkeerd aangeleerd gedrag wordt bekeken. En dit alles wordt gedaan vanuit de gedachten van horsemanshiptrainingen.
Alles is mogelijk in onderling overleg. Uw paard eindigt zijn leerperiode bij ons met een einddoel. Dit doel is om u te zien rijden met vertrouwen en rust op uw eigen paard. U kunt zelf zien dat uw paard klaar is om verder thuis weer mee te gaan trainen en u kunt verder genieten van de paardensport,ongeacht het niveau. Aan het einde van een leuke dag gaan we te paard een drankje nuttigen in het dorpscafé.

Will's Ranch