Will's Ranch
Will's RanchWill's RanchWill's RanchWill's Ranch
Will's Ranch

Onze ranch

Bij ons staat gezelligheid voorop. Het is een plek waar je met warmte wordt ontvangen, waar de sfeer hoofdzakelijk bestaat uit rust en ontspanning. Na een dag volop bezig te zijn met de paarden, kan ‘s avonds genoten worden van de ambiance en een heerlijk glaasje wijn.

 

Wij verwennen onze gasten met ons zelf voorbereid en klaargemaakt eten, onze verse ingrediënten, heerlijk scharrelvlees en uiteraard wordt alles met liefde bereid. 

Het eten wordt ambachtelijk klaargemaakt en geserveerd; lekker eten en drinken wordt bij ons absoluut als belangrijk beschouwd. Bij Will's Ranch komt de inwendige mens zeker niets te kort. Uiteraard gaat dit dan genuttigd worden in onze super gezellige saloon, bij een open haardvuur en een welverdiend drankje naar keuze.


Let op dat in 2021 een ruiter voor een buitenrit in bezit moet zijn van het ruiterbewijs (het z.g. 'paarden-rijbewijs'). Wil je meer informatie? Bel gerust tussen 09:00 en 11:00 uur met Will's Ranch +31(0)6-22123213.
 

Ons bedrijf is veelzijdig opgezet, bestaande uit de volgende onderdelen:

 

Saloon

U kunt in onze gezellige western saloon genieten van een hapje en een drankje bij de houtkachel! Tevens biedt de saloon de mogelijkheid voor overnachting in sfeervolle één- of tweepersoonsslaapkamers. Wilt u met meer mensen op 1 kamer slapen? Vraag naar de mogelijkheden.

 

Eigen opfok

Wij hebben ons eigen fokprogramma en de merries en hengsten in eigen beheer. Voorop staat dat de paarden in een kudde wordt grootgebracht. Als ze 2 jaar zijn, dan komen ze regelmatiger in de hand. We maken hierbij dankbaar gebruik van onze trainingsmolen. Als ze 3 jaar zijn, dan gaan we ze zelf zadelmak maken. Dit gebeurt met veel rust en geduld, geheel volgens horsemanship.

 

Verkoop paarden

Daarna wordt een selectie gemaakt. We behouden het paard voor werkzaamheden voor de ranch of verkoop. Ze worden pas verkocht als ze met ons genoeg kilometers hebben gemaakt en er alle knopjes op zitten. Dit gebeurd op een professionele wijze. De paarden zijn dan allrounders en zowel geschikt in de westerndiscipline als in Engelse stijl.

 

Lesgeven

Voor beginners en gevorderden tot aan wedstrijdniveau. Er wordt lesgegeven volgens de horsmanship methode. Vooral rust staat hoog in het vaandel. De disciplines zijn: trail-pleasure-reining

 

Dagrit maken

Dit is mogelijk met een eigen paard of een paard van de ranch. Arrangementen voor beginners en gevorderde ruiters/amazones. Er zijn diversen mogelijkheden: een weekend of een midweek arrangement

 

Dag arrangement

Voor bv. kleine bedrijfsfeestjes hebben we een heerlijke dagrit met lunch, eindigend met een gezellig kampvuur en barbecue. 

 

Burnout revalidatie

Met behulp van de paarden gaan we weer terug naar het begin. Vaak zijn deze mensen zichzelf voorbij gegaloppeerd.

 

Pony kamp geheel in westernstijl

Je leert in deze week over de verschillende disciplines die mogelijk zijn met western rijden.

Will's Ranch