Will's Ranch
Will's RanchWill's RanchWill's RanchWill's Ranch
Will's Ranch

Onze Ranch

Bij ons staat gezelligheid voorop. Het is een plek waar je met warmte wordt ontvangen, waar de sfeer hoofdzakelijk bestaat uit rust en ontspanning. Na een dag volop bezig te zijn met de paarden, kan ‘s avonds genoten worden van de ambiance en een heerlijk glaasje wijn.

 

Wij serveren ambachtelijk bereid eten uit eigen keuken; bestel een gezellige barbeque of fondue en probeer onze luxe desserts en diverse bieren. Uiteraard kan dit genuttigd worden in onze sfeervolle saloon, bij een open haardvuur of buiten bij het kampvuur.


Let op: In 2021 moet een ruiter voor een buitenrit in bezit zijn van het ruiterbewijs (het z.g. 'paarden-rijbewijs'). Wil je meer informatie? Bel gerust tussen 09:00 en 11:00 uur met Will's Ranch +31(0)6-22123213.

Will's Ranch heeft in 2020 het veiligheidscertificaat behaald van Stichting Veilige Paardensport. 
Wij zijn lid van en geassocieerd met de onderstaande organisaties (klik op de afbeeldingen om doorverwezen te worden):
 

Stichting Veilige PaardensportEWUWRANKNHS
Paard & BedEnjoy the Ride Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Nederland (VVV)Koninklijke Horeca Nederland


Ons bedrijf is veelzijdig opgezet, bestaande uit de volgende onderdelen:

 

Saloon

U kunt in onze gezellige western saloon genieten van een hapje en een drankje bij de houtkachel. Tevens biedt de saloon de mogelijkheid voor overnachting in sfeervolle één- of tweepersoonsslaapkamers. Wilt u met meer mensen op 1 kamer slapen? Vraag naar de mogelijkheden.

 

Eigen opfok

Wij hebben ons eigen fokprogramma met merries en hengsten in eigen beheer. Voorop staat dat de paarden in een kudde wordt grootgebracht. Als ze 2 jaar zijn, dan komen ze regelmatiger in de hand. Als ze 3 jaar zijn, dan gaan we ze zelf zadelmak maken. Dit gebeurt met veel rust en geduld, geheel volgens natural horsemanship.

 

Verkoop paarden

Will's Ranch fokt en traint eigen paarden. Na 3 jaar wordt beoordeeld waarvoor het paard het beste geschikt is qua bouw, karakter en training. Dan wordt besloten of het paard op de Ranch blijft voor opleidingsdoeleinden, of dat deze geschikt is voor verkoop. Ze worden pas verkocht als ze met ons genoeg kilometers hebben gemaakt en voldoende trainingsuren gemaakt zijn. De paarden zijn allrounders en zowel geschikt in de westerndiscipline als in Engelse stijl. Meer informatie.

 

Opleidingscentrum

Wij geven les aan alle ruiters: van beginners en gevorderden tot aan wedstrijdniveau. Individueel, in duo's of in groepen. Er wordt lesgegeven volgens de horsmanship methode en in de western rijstijl. Vooral rust staat hoog in het vaandel. De disciplines zijn: trail, pleasure en reining. Haal je ruiterbewijs in 2021, doe mee met de western brevetten of volg de beroepsopleiding tot EWU instructeur.
 

Buitenritten te paard, te voet of per fiets

Buitenritten zijn heerlijk en vrij in de Leudalse bossen en het stilte gebied waar Will's Ranch ligt in Heibloem. Vanaf de Ranch kun je starten met buitenritten te paard, te voet of per fiets. Er is een VVV-informatiepunt en een startpunt voor de Wandelroute Knopen Lopen, de Fietsroutes Leudal en Roggel en het Ruiterroutenetwerk, . Dit is mogelijk met een eigen paard of een paard van de Ranch. Wil je een duitenrit combineren met een rijles, workshop of arrangementen? Er zijn diversen mogelijkheden: een weekend of een midweek arrangement. Lees waar u aan kunt deelnemen.

 

Dag arrangement

Voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten en teambuilidng activiteiten hebben we een heerlijke dagrit met lunch, eindigend met een gezellig kampvuur en barbecue. Ook diverse workshops kunnen aan het dag arrangement worden toegevoegd.

 

Burnout revalidatie

Met behulp van de paarden gaan we weer terug naar het begin. Vaak zijn deze mensen zichzelf voorbij gegaloppeerd. Meer informatie.

 

Ponykamp in westernstijl

Je leert in deze week over de verschillende disciplines die mogelijk zijn met western rijden. Meer informatie.

Will's Ranch