Will's Ranch
Will's RanchWill's RanchWill's RanchWill's Ranch
Will's Ranch

Wie wij zijn

Will's Ranch & Stichting Horse Sense

Op Asbroek 10 & 10a in Heibloem zijn een paardenhouderij en een stichting gevestigd die nauw samenwerken. Het echte Western-gevoel en gezelligheid staan voorop. Het is een plek waar je met warmte wordt ontvangen en je kunt genieten van paarden en de Western beleving in de mooie bossen van Midden-Limburg. Na een dag volop bezig te zijn met de paarden, kan 's-avonds genoten worden van de ambiance en een heerlijk glas wijn i.c.m. een overnachting in de Bed & Breakfast. 

Will's Ranch is een eenmanszaak waarbij recreatie met paarden voorop staat. Bij Will's Ranch kan men lessen paardrijden volgen, buitenritten maken, horsemanship-weekenden bijwonen, paarden kopen, ponykampen meemaken of genieten in de Saloon van arrangementen. Ook dineren i.c.m. een overnachting is mogelijk in de Saloon en Bed & Breakfast. Dineren à la carte bij het haardvuur of een sfeervolle barbeque bij het kampvuur? Alles in mogelijk!

Stichting Horse Sense is een stichting met een ANBI-status. De stichting draagt zorg voor mensen met een hulpvraag. Iedereen met een hulpvraag is welkom. Stichting Horse Sense werkt samen met Will's Ranch omdat rust, ontspanning en het contact met paarden helpen met het beantwoorden van de hulpvraag. Zo kan men trainingen volgen om beter te kunnen omgaan met een burn-out of angst. Door de hulp van van paarden, coaches en o.a. de "Paard Als Spiegel"-methodiek (PAS), worden mensen met een hulpvraag door ons team bijgestaan. Omdat Stichting Horse Sense 24/7 zorg kan bieden, wordt continuïteit gerealiseerd op het gebied van wonen, leven, werken en zorg. 
 

Stichting Horse Sense is op zoek naar vrijwilligers

Bent u met pensioen of wilt u ons naast uw baan een handje helpen? Heeft u ervaring in groen, bloem, plant, houtbewerking, bouw of dier? Vindt u het leuk om anderen hierover iets te leren? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.
 

Will & Karin VerhaegWill & Karin Verhaeg

Will Erkend Western instructeur Trainer C EWU & WRAN & Horsemanshipper

Karin Erkend Western instructeur Trainer C & B EWU & WRAN

Joyce Erkend Western instructeur Trainer C & Paarden dierenarts i.o.Will en Karin rijden paard vanaf hun jeugd ook dochter Joyce ze delen deze passie voor paarden en Western rijden graag met anderen. Op onze ranch is iedereen van harte welkom.
 

Will is een cowboy in hart en nieren. Paardrijden doet hij met veel gevoel en rust. Op reis gaan met zijn paard Buddy, slapen in de open lucht en onderweg een heerlijk pintje pakken in de kroeg horen helemaal bij zijn levensstijl. Will is een levensgenieter en een harde werker. Hij heeft het in zich, om mensen te helpen die helemaal vastzitten in hun leven en niet meer kunnen genieten. Zijn doel is, om er voor mensen te zijn en ze te mogen helpen met dat wat hij in het leven heeft mee gekregen. Om mensen weer laten genieten van natuur, paarden en het leven.

Will is gediplomeerd hoefsmid maar heeft door een trauma een "nieuwe" knie en niet meer werkzaam als hoefsmid voor klanten. Heel zijn leven al werkend tussen en met de paarden een kunstenaar in het vak Horsemanship(= op natuurlijke wijze paarden trainen). Zijn passie ligt bij disipline's : Outdoor Trail en Cow horse onderdelen. Zelf traint hij zijn paarden met de mechanical Cow Machine wekelijks en geeft hierin graag zijn workshops met zijn mede cowboy die hierin gespecialiseerd is. Op dit moment wordt er grasland bijgekocht om zelf weer koeien te kunnen houden zoals hij vroeger ook al deed.
 

Karin is opgeroeid tussen de paarden. Haar ouders hadden een manege en ze reed eerder pony dan een fiets. In haar kinderjaren heeft ze vele pony concours bezocht en was ze erg fanatiek in zowel dressuur, als springsport. Op haar 14e is Karin aan de slag gegaan bij internationale springruiter Erik van der Vleuten in Mierlo. Later heeft ze haar eigen paard Hanky Panky gekocht en deze zelf getraind bij Erik. Daarna heeft ze naast haar baan als doktersassistent altijd parttime paard gereden, paarden getraind en uitgebracht op concours. Zowel eigen paarden als paarden van derden. Haar passie lag bij jonge hengsten beleren en deze stoere jongens een goede opleiding te geven.

Onze dochter Joyce inmiddels bijna  afgestudeerd voor paardenveearts in Gent. Ze gaat haar praktijk starten op de locatie van onze ranch al haar vergunningen hiervoor zijn goedgekeurd. Behandelkamer en reintregatie stallen met uitloop worden gebouwd start 2022/2023. Ze helpt mee met de paarden  en is zelf een goede amazone in bezit va haar Western Instructeurs diploma C van de EWU & WRAN. Haar passie ligt in pleasure en reining. 

Een klein familiebedrijf met de westernpaarden niet als hobby maar een way of live op de ranch in Heibloem, een klein Colorado maar dan in Limburg. 

Koffie staat altijd klaar voor iedereen in de gezellige saloon, voor beginners, voor gevorderde ruiters, voor iedereendie meer wil leren over de bijzondere edele dieren "paarden".

Team Will's ranch

Will's Ranch